Tatravagónka si brúsi zuby na polovicu indického Jupiteru

Tatravagónka chce ovládnuť polovičný podiel železničných strojární Jupiter Group.

V indickej skupine zo Západného Bengálska už Tatravagónka figuruje od roku 2015, kedy nakúpila 13 percent jej akcií. Od roku 2016 ovláda 26 percentný podiel firmy.

Podľa aktuálnych informácií pristála na stole indického trhového regulátora National Company Law Tribunal koncom roka 2017 žiadosť o fúziu firiem Jupiter Wagons a Jupiter Alloys and Steel. Zlúčenie so sesterskou firmou Jupiter Wagons by znamenalo navýšenie balíka akcií Tatravagónky v celej skupine Jupiter na polovicu.

Jupiter Wagons vyrába železničné vozne. Jupiter Alloys and Steel zas odliatky a súčiastky na výrobu nielen vozňov, ale aj ďalšej železničiarskej techniky.

Indický železničný trh bol dlho pre zahraničné firmy tabu. Príčinou bola nestálosť politických rozhodnutí, ktorá ovplyvňovala zakázky na modernizáciu železničných služieb v krajine.

Čítajte aj: 

Beljajev s Lazarom krúžia okolo českej vagónky

Strnad zvažuje vstup do Tatravagónky

V Novákoch montujú aj brzdy. Pre Strnada a Beljajeva

Lazar, Strnad a Beljajev dodali brzdy do Bangkoku

To sa malo v posledných rokoch zmeniť. Jupiter dodal indickým železniciam viac ako polovicu z 2500 vozňov, ktoré obstarávali v roku 2017. V súčasnosti je vraj na spadnutie gigantická zakázka na 9500 železničných vozňov.

Priemerná ročná produkcia Tatravagónky je 2200 nákladných vagónov a 6500 podvozkov. Firma vlastní 7 špecializovaných výrobných liniek a vyrába 7 rôznych typov nákladných vagónov súčasne. Mesačná kapacita každej výrobnej linky je 30 nákladných vagónov, pričom výroba spoločnosti zaberá 30 percent európskeho trhu.

Firma má priemerný ročný obrat 200 miliónov eur. Za ňou ako aj za rozsiahlou sieťou strojárskych firiem v Európe a Ázii stojí dvojica podnikateľov Alexej Beljajev a Michal Lazar.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope