Rodina stojaca za Tatratea rozbieha konšpiračný web

Rodina Semaňákovcov, ktorá stojí za úspešnou likérkou Karloff spúšťa prekvapivý biznis. Rozbieha konšpiračný web a vydavateľstvo s proruskou politickou a konšpiračnou literatúrou.

„Hľadáme šikovného a talentovaného človeka, ktorý baží po poznaní, miluje čítanie a knihy, nikomu a ničomu neverí, sám hľadá správnu odpoveď, nedokáže myslieť/žiť v stáde,“ uvádza inzerát spoločnosti Karloff na pracovnom portáli.

Ponuku práce redaktora pre vydavateľstvo zadala spoločnosť Karloff, ktorá stojí napríklad za úspešnou likérkou vyrábajúcou obľúbený destilát Tatratea. V jej čele stojí Erik Semaňák, ktorý prevzal biznis po rodičoch Jánovi a Márii Semaňákovej.

Firma, pre ktorú má neveriaci redaktor pracovať sa však nazýva Torden. Prevádzkuje rovnomenný web a stojí za ňou sestra konateľa likérky Karloff - Stella. Tá sa doposiaľ preslávila iba fotomodelingom na kalendároch Tatranského čaja.

„Svet sa mení neuveriteľným tempom, nový vek už nastal, tak spoločne oddeľujme zrná od pliev. Preto nebudeme robiť všetky žánre pre všetkých ľudí. Kvalita/človek, je pre nás dôležitejšia, ako kvantita/ľudia,“ uvádza ďalej pracovný inzerát. Na ponuke je zaujímavá napríklad požiadavka znalosti ruštiny. A web, pre, ktorý má nová sila pracovať ponúka vysvetlenie prečo.

Medzi titulmi, ktoré Torden vydáva nájdete tituly ako Rusko Krym História, Ukrajina Chaos A Revolúcia Zbrane Dolára, Obrazové písmo Slovienov, či tri knihy takzvanej Kultúry a Tradícií našich Predkov a prvú knihu Slovansko-Árijských Véd.

Čítajte aj:

Rok kebabu a fake news

Český aktivista: Zeman sa už dlho prejavuje ako klamár

Ja robotroll: Pobaltské krajiny pod paľbou fiktívnych twitterových účtov Kremľu

Nacistickou myšlienkou akýchsi znakov slovanskej nadrasy sa zaoberá aj popis webu. „Ak vychádzame z Platónovho učenia, že existencia sveta idei je prvotná, príčinná a predstavuje bytie, tak svet veci je následný, čiže je odrazom sveta ideí v našom fyzickom svete je svet vecí, alebo inak povedané „Na počiatku bolo Slovo a Slovo bolo od Boha a Slovo bolo Boh ... alebo „Bez ideológie niet fyziológie“ potom je mimoriadne dôležité akou stravou vo forme informácii(energií) kŕmime našu myseľ alebo akou (p)otravou ju trávime. Veď ako bolo napísane: Povstane aj mnoho falošných prorokov a zvedú mnohých. Žijeme práve v tomto veku kedy tu neostane kameň na kameni, všetko bude zbúrané, lenže tieto slová sa vzťahujú ku skutočnému bytiu, čiže k svetu ideí. Nami prinášané informácie(energie) budú zodpovedať nášmu stupňu/miery poznania, preto nám nič neverte a všetko si dôkladne preverte, pretože aj pre Vás platí jeden zo všeobecných zákonov Univerza a síce Zákon slobodnej vôle, ktorý Vám umožňuje veriť čomu chcete,“ uvádza torden.

Na webe, podľa ktorého slobodu slova uzákonilo tajomné univerzum, nechýba ani sekcia článkov s dominantným obsahom o ruskom patriotizme a zvláštných spiklenectviach v USA a Európskej únii. Samozrejmosťou je sekcia o zdravej výžive.

Torden vznikla pred rokom. Firma Karloff v roku 2016 utržila 7,2 milióna eur.

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope