Typy ubytovania vo Vysokých Tatrách

Vysoké Tatry ponúkajú návštevníkom okrem možnosti turistiky, výletov alebo zimného lyžovania a bežkovania samozrejme aj možnosť ubytovania.

Či už sa jedná o najvyššiu kategóriu ubytovania, hotely alebo rôzne penzióny, apartmány alebo ubytovne, ponuka je v dnešnej dobe veľmi široká. Hotely vo Vysokých Tatrách sa tiež ešte delia podľa ponúkaných služieb a vybavenia. Nachádzajú sa tu aj najvyššie kategórie hotelov a to päť hviezdičkové hotely.

Takýto typ ubytovania samozrejme nie je pre každého, preto je možné nájsť aj všetky ďalšie úrovne od jedno hviezdičkových až po štvor hviezdičkové hotely. Pre tých návštevníkov našich veľhôr ktorí nemajú potrebu luxusu sú k dispozícii rôzne vybavené penzióny a apartmány či už na Štrbskom Plese, Tatranskej Lomnici alebo v Starom Smokovci.

Obľúbenou kategóriou je aj ubytovanie v súkromí v rodinných domoch. V poslednej dobe pribudol ešte jeden zaujímavý spôsob prenocovania vo Vysokých Tatrách a to v apartmánových zrubových domoch. Takéto domy sú určené aj na predaj, musia mať samozrejme splnené všetky legislatívne náležitosti ako bežný rodinný dom, teda napríklad znalecký posudok alebo energetický certifikát.

Vysoké Tatry v tomto roku zažívajú jedno z najúspešnejších období vo svojej histórii a počet ubytovaných hostí a návštevníkov dosahuje rekordné úrovne. Tomuto sa postupne prispôsobuje aj kapacita ubytovania ktorá sa zlepšuje a skvalitňuje.