Rekordná investícia do konope. Canopy pohltí 200 miliónov dolárov

Výrobca známych alkoholických nápojov Constellation Brands investuje do nového drinku na konopnej báze 200 miliónov amerických dolárov.

Ide teda o jednu z najväčších investícií do legálneho trhu s kanabisom vôbec. Constellation Brands, čoby gigantický potravinársky konglomerát, navyše zvyšuje relevantnosť zeleného biznisu, ktorý v Spojených štátoch amerických naberá na obrátkach.

Popri vinárskej značke Robert Mondavi, Svedka vodke a pive Corona má byť nový nápoj s obsahom konope ďalšou kľúčovou loďou flotily Constellation.

Za 200 miliónov dolárov si zatiaľ koncern kúpil desať percent v spoločnosti Canopy, ktorá je označovaná za najväčšiu verejne obchodovanú kanabisovú spoločnosť na svete.

Čítajte aj:

Austrálčania budú na Slovensku vyťažovať technické konope

Stabla: Konopná lekáreň otvorí pobočku v Žiline

Generálny riaditeľ spoločnosti Constellation Rob Sands vyjadril presvedčenie, že dôjde k skorej legalizáciu marihuany v celých USA na federálnej úrovni. Tým Canopy podmieňuje výrobu a voľný predaj sľubovaného marihuanového nápoje s obsahom látky THC.

Zatiaľ je rekreačné užívanie kanabisu vrátane jeho použitia v nápojoch legálne v ôsmich štátoch v USA s lekárskym využitím v ďalších desiatich. Podľa niektorých kritikov ide z pozície Constellation o risk. Nová administratíva Donalda Trumpa totiž nie je dekriminalizácii marihuany naklonená tak, ako tá predošlá.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope