V MHC Martin vyšetrujú daňové podvody. Zatiaľ bez obvinených

Razia v hokejovom klube MHC Martin urobila bodku za fungovaním jeho kontroverzného majiteľa. Doposiaľ však za podvody nepadlo obvinenie.

V máji 2017 prebehla v priestoroch hokejového klubu MHC Martin policajná razia. Vyšetrovatelia zhabali účtovné doklady a harddisky akciovej spoločnosti, ktorá klub vlastnila. Nasledovalo odstúpenie šéfa klubu Michala Taligu a koniec hokejového celku v najvyššej hokejovej lige.

O tom, čo sa v klube dialo sa dlho nehovorilo. Až po konci prvoligovej licencie hráči aj realizačný tím priznali, že ich majiteľ dlhodobo ťahal za nos, sľuboval doplatenie platov, ku ktorému nikdy nedošlo a porušoval ďalšie body zmlúv.

Podľa zistení Biztweetu naviac existuje podozrenie zo zámerného a organizovaného krátenia daní klubu. Práve toho sa mala týkať policajná akcia v jeho priestoroch.

Čítajte aj:

Metrostav má pre Košice problém. Slovensko však ostáva prioritou

HB Reavis hrozí Česku súdom. Štát zvažuje stopku pražského projektu

MSM Martin pomohla dodať zbrane do vojenského konfliktu

„V súvislosti s predmetným prípadom prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu skrátenia dane a poistného, ktorého súčasťou je aj znalecké dokazovanie. V súčasnej dobe sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony v zmysle Trestného poriadku za účelom objasnenia skutku,“ potvrdzuje hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Ako však dodáva, zatiaľ nie je známe, kto presne daňové podvody organizoval a kto v skupine podozrivých zohral akú úlohu. Preto do súčasnej doby nebolo vznesené obvinenie.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope