Projekt J&T v centre Prahy poburuje. Chcú zlikvidovať park pri Pařížskej

Nový metropolitný plán hlavného mesta Česka ide na ruku finančníkom z J&T. Park by mohli premeniť na luxusné pozemky.

Metropolitný plán hlavného mesta Praha počíta v aktuálne prezentovanej verzii s niekoľkými nenápadnými zmenami územného plánu v samom centre mesta. Verzia, o ktorej aktuálne rozhoduje magistrát napríklad počíta so zrušením parku a premenou nezastavaných oblastí na námestí Curieových.

Za touto nenápadnou zmenou sa však skrýva výrazný zásah do centra stovežatej. Námestie totiž tvorí vstup na preslávenú Pařížsku ulici, kde sa nachádzajú najluxusnejšie butiky v meste. Okrem toho územie poskytuje pekné výhľady smerom k rieke Vltava, či priehľady do okolitých ulíc.

Doteraz nezastavané pozemky by sa premenili na stavebné, čo by vyhovovalo hlavne majiteľom okolitých parcel. Hlavným beneficientom by boli majitelia hotelu InterContinental. Tými je od roku 2013 skupina Best Hotel Properties, ovládaná finančnou skupinou J&T.

Čítajte aj:

Akcionári Best Hotel Properties si rozdelia cez 313 miliónov

Slovenská ekológia. V Námestove rozšíria skládku odpadov

Skupina na území bývalého parku údajne plánuje stavbu sedemposchodovej budovy s komerčnými priestormi, kanceláriami a luxusnými bytmi.

Projekt by zaručila na oko nevýznamná zmena. Námestie Curieových je v súčasnom územnom pláne námestím. Nový metropolitný plán však počíta so zrušením štatútu námestia, čo by na parcelách umožnilo aj komerčnú výstavbu.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope