Slovenská ekológia. V Námestove rozšíria skládku odpadov

Na Orave zatiaľ neprišli na to, čo s komunálnym odpadom. Zase rozširujú strašidelné pyramídy smetia.

Región preslávený svojou krásnou prírodou nijak neohuruje vo svojom enviromentálnom chápaní riešenia odpadového problému. Dlhoročný problém vytvorenia dvoch takzvaných pyramíd odpadu v oblasti „Zubrohlava“ vyriešili na kraji a v meste plánom vytvorenia novej pyramídy medzi dvomi existujúcimi. A tá sa teraz rozšíri.

„II. etapa skládky zahájila prevádzku v januári 2010 a II. etapa severnej kazety skládky zahájila prevádzku vo februári 2017. Odsúhlasená kapacita severnej kazety je 270 000 m3. V súčasnosti sa odpad zneškodňuje v oboch častiach II. etapy severnej kazety skládky TKO Zubrohlava. V súčasnosti investor plánuje pripraviť pre potrebu regiónu severnej Oravy okolie Námestova rozšírenie existujúcej skládky o kazetu o kapacite 34 860 m3,“ píše mesto v schválenom investičnom projekte.

Čítajte aj:

Slovenský vodohospodársky podnik je vo veľkej strate. Vraj vinou štátu

FMC ovládla slovenskú a českú Nufarm

Potravinári zníženie DPH nepocítili. Chceli by znížiť odvodové zaťaženie

Mesto Námestovo dlhé roky platí vysoké čiastky za umiestnenie komunálneho odpadu a nezvládanie správy nebezpečného skladiska. Navzdory tomu neprišlo s lepším riešením ako hromadením háld neďaleko chránenej prírody.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope