Slovakia Steel Mills má záujemcov z viacerých kontinentov

O kúpu oceliarne Slovakia Steel Mills prejavilo záujem viac záujemcov z niekoľkých štátov. Finálne ponuky predložia v decembri.

Továrěň Slovakia Steel Mills, ktorá je v rámci konkurzného konania v medzinárodnej súťaži, zaujala záujemcov z niekoľkých krajín. Predbežné ponuky pochádzajú z viacerých kontinentov.

„Vo všeobecnejšej rovine viem potvrdiť, že správcovi boli doručené prihlášky do ponukového konania od viacerých záujemcov pochádzajúcich z viacerých kontinentov,“ potvrdzuje pre Biztweet komplementár Slovenskej správcovskej a reštrukturalizačnej, ktorá sa o konkurz Slovakia Steel Mills stará, Miroslav Duračinský.

Ako správca dodáva, záväzné ponuky sa budú predkladať v decembri, pričom rozhodujúcim kritériom bude výška ponúkanej odplaty.

Spoločnosť Slovakia Steel Mills spustila výrobu v roku 2011, ale po tri a pol ročnej prevádzke sa dostala do konkurzu. V tom čase taktiež došlo k odbornému zakonzervovaniu všetkých významných technológií.

Čítajte aj:

Česká poisťovňa získala od J&T 10 miliónov. Za Slovakia Steel Mills

Zadržaní v prípade podvodov okolo Slovakia Steel Mills sú na slobode

Arca a Slovakia Steel Mills? Deratizáciou sa vraj nezaoberá

Hlavnými časťami predaja sú výrobné technológie, budovy a ostatný prevádzkový majetok potrebný pre výrobný proces. Správca konkurzu má predať majetok, ktorý pripadá veriteľom Česká exportná banka, TERRASTROJ a Autumn League. Súpisová hodnota majetku továrne je asi 42 miliónov eur.

Konkurz továrne, ktorá skrachovala v roku 2013 sa spája s podozreniami, že ju ku krachu zámerne priviedli jej majitelia. Továreň bola zapletená aj do rozsiahleho karuselového podvodu.

 

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope