O čom sa hovorí: Kňažko má byť Kmotríkov kôň

Kandidatúru Milana Kňažka na primátora Bratislavy sponzoruje Ivan Kmotrík. Hovoria to zdroje, podľa ktorých tak finančník lobbuje za svoje projekty.

Milan Kňažko mal používať peniaze od spoločnosti Grafobal Group Ivana Kmotríka už pri nedávnej kandidatúre na prezidenta Slovenskej republiky.

Teraz majú v spolupráci pokračovať aj pri snahe Milana Kňažka dostať sa do čela bratislavskej radnice.

Osobnosť Milana Kňažka a jeho politické názory pritom nemajú byť jediným, čo Ivana Kmotríka motivovalo k niekoľkomiliónovej podpore marketingu primátorského kandidáta.

 

 

 

Finančník Kmotrík má na uzemí Bratislavy rozrobených niekoľko developerských projektov. Prvým je budovanie národného futbalového štadiónu. Bratislava nesúhlasí s plánmi, ktorými si Kmotrík na projekt prikreslil vlastné komerčné zariadenia. Radnici sa nepozdávalo to, že projekt porušuje územný plán časti mesta aj to, že na Kmotríkov biznis majú prúdiť verejné peniaze.

Ak by národný štadión nepostavil spôsobí hanbu slovenskej vláde, ale aj ďalšie škody sebe. V Petržalke má totiž na mieste bývalého futbalového štadióna rozrobený ďalší megalomanský bytový projekt, ktorý je stopnutý mestskou časťou, a to práve kvôli povinnosti postaviť miesto zbúraného štadióna Artmedie Petržalka nový, inde v Bratislave.

Desiatky miliónov Kmotríkových eur ležia ľadom aj v bratislavskej mestskej časti Rača. Tam mu mestskí poslanci kvôli územnému plánu nepustili projekt Račany Rosso.

Práve týmito kopami peňazí by chcel Ivan Kmotrík pohnúť svojim človekom v čele mesta. Milan Kňažko je s jeho voličským potenciálom vhodným kandidátom.

 

Poznámka k článku: správa je kuloárna a nepotvrdená

 

Čítajte viac: 

O čom sa hovorí: RWE IT škrtá ľudí v Košiciach

Prečo Kmotrík nemá Raču rád. Alebo, kedy arogancia naráža na hranice reality