Muskov elektrický sen živí len viera investorov

Budúcnosť práve zišla z výrobnej linky. A s ňou aj všetky ďalšie obvyklé marketingové klišé. Aby sme ale americkej automobilke Tesla nekrivdili, zahájenie výroby napäto očakávaného Modelu 3 môže skutočne urobiť dieru do zavedených poriadkov na automobilovom trhu.

Zatiaľ čo tradiční, najmä nemeckí, výrobcovia sú nútení bojovať s nákladným dedičstvom a neurčitou budúcnosťou svojich vlajkových dieslových motorov, Tesla prichádza na trh s prvým skutočne masovo vyrábaným elektromobilom… navyše obťažkaným novou generáciou technológií. Teda, masovo vyrábaný bude, ak veci pôjdu podľa predstáv jej excentrického šéfa Elona Muska.

Prvé reakcie zákazníkov zanechávajú dôvod na optimizmus. Model 3 nesie relatívne ľudovú cenovku začínajúcu na 35 tisíc dolároch. V našich končinách sa to nemusí javiť málo, na kľúčovom americkom trhu sa však na tejto úrovni pohybuje priemerná cena novopredaného vozidla.

Tesla dokázala medzi predstavením vozidla a zahájením jeho výroby získať šialených 455 tisíc rezervácií. A pribúdajú ďalšie. Každý záujemca pritom zložil zálohu vo výške tisíc dolárov – za auto, na ktorom si nemohol zajazdiť, nemohol ho ani len vidieť naživo a na ktoré čakacia doba spoľahlivo prevyšuje jeden rok. Pôsobivé.

Uvedenie cenovo dostupného elektromobilu je však vo veľkej schéme vecí tá jednoduchšia časť. Skutočný zádrh číha v plánoch na jeho masovú výrobu. Aby Tesla dokázala pokryť dopyt (zavčasu), musí radikálne navýšiť objem výroby. O dva roky skôr, ako to bolo pôvodne v pláne.

Musk teda prisľúbil, že už počínajúc rokom 2018 začne Tesla vyrábať 500-tisíc áut ročne. No to by bol takmer 10-násobok toho, čo automobilka vyprodukovala v roku 2015 a 6,6-násobok toho, čo vyprodukovala vlani.

Spočítané a podtrhnuté, šlo by dokonca o rýchlejší nárast produkcie, než sa podaril Henrymu Fordovi, keď začiatkom storočia vymyslel a zaviedol pásovú výrobu. Skrátka, znie to bombasticky.

Znie to byť cieľom za hranicou možností. V tomto bode si pripomeňme, že Tesla nikdy nedokázala naplniť veľké Muskove sľuby načas. Ani len raz.

Čítajte o Tesle viac:

Predaj elektromobilov Tesla stúpol o polovicu na nový rekord

Situácia okolo Tesly utíchla. SARIO však s automobilkou jedná ďalej

Pravda, elektromobily obsahujú podľa analýzy Goldman Sachs zhruba päťkrát menej súčiastok, než auto so spaľovacím motorom. Prihliadnuc na tento faktor by mohla byť výrobná expanzia o čosi jednoduchšia.

Na druhej strane však zásadný zádrh predstavuje ešte stále relatívne slabá dostupnosť batérií – a práve tá ostáva najzásadnejším limitujúcim faktorom skutočne masovej výroby elektromobilov. No potom je tu otázka najdôležitejšia. Otázka financií. Zatiaľ je totiž Muskov elektrický sen na cestách v beznádejnej strate.

Investori v tomto bode stávkujú na zisk. No nie na hocaký zisk. Stávkujú na rozprávkový zisk. Pretože veria, že Tesla dokáže byť ťahúňom radikálnej premeny celého odvetvia. Niečo ako Apple v automobilovom priemysle.

Nebolo by ale na škodu, keby sme okrem sľubnej vízie venovali niekoľko úvah aj trochu menej optimistickej súčasnosti. Tesla momentálne akurát vo veľkom „páli“ peniaze. Za druhý kvartál preinvestovala 959 miliónov dolárov. Do konca roka plánuje obetovať kapitálovým výdavkom ďalšie dve miliardy dolárov. Príjmy síce rastú, no stále to ani náhodou nestačí, aby sa vyhrabala z červených čísel.

Čítajte ďalšie komentáre autora:

Štát hltá koľko vládze. Vie však čo s verejnými peniazmi?

TPP vstáva z mŕtvych. Voľný obchod má nádej aj v ére Trumpa

Napríklad za druhý kvartál predstavovala strata na akciu v prepočte 1,33 dolára. Bolo by priam nepríčetné očakávať, že Tesla bude generovať zisky ešte pred koncom tejto dekády.

Masívne investície potrebné pre urýchlenie produkcie Modelu 3 túto vyhliadku môžu oddialiť ešte viac. A konkurencia medzičasom rozhodne nezaháľa. Do vlastných elektrických počinov sa púšťa čoraz viac tradičných výrobcov a napríklad Volvo nedávno zašlo ešte o kúsok ďalej a ohlásilo, že počínajúc rokom 2019 bude každé jeho nové vozidlo úplne, alebo aspoň čiastočne poháňané elektrinou.

Tesla má ešte stále výrazný náskok, no veľkou premennou ostáva už len to, že rezervácie Modelu 3 nie sú tak celkom záväzné a zákazníkom zložená záloha je vratná. Súčasný objem objednávok teda nehovorí o zaručenom komerčnom úspechu vozidla. Zákazníci predsalen auto ešte nemali možnosť vidieť naživo a Tesla sa ani nijako nepokúšala o marketing… keďže jej ešte nejaký čas potrvá, než naplno rozbehne výrobu.

Muskove výrobné plány na hrane fikcie preto dávajú zmysel. Pokým elektromobily od Tesly skutočne neurobia sľúbenú dieru do automobilového trhu, musí udržiavať svojich investorov vo viere a nadšení. Vo viere v rozprávkové zisky a v nadšení z toho, že budúcnosť automobilov schádza z výrobnej linky práve teraz.

 

Tomáš Púchly, analytik Nadácie F. A. Hayeka

Biztweet, podporte nás nákupom v našom eshope