Novým šéfom Home Creditu je Václav Horák

Slovenský Home Credit má od 1. augusta nového predsedu predstavenstva. Václav Horák na tomto poste strieda Davida Bystrzyckého, ktorý riadil spoločnosť v uplynulých šiestich rokoch.

Václav Horák sa ujíma vedenia slovenského Home Creditu a preberá všetku agendu riadenia spoločnosti. Už od 10. júla riadi Home Credit taktiež v Českej republike. V posledných troch rokoch zastával pozíciu CIO (regionálny riaditeľ pre IT) v skupine BNP Paribas Personal Finance Central Europe. Václav Horák má viac ako 25 rokov skúseností vo finančnej oblasti. Stál pri zrode spoločností Cetelem Slovensko a Cetelem ČR, v ktorej bol 9 rokov generálnym riaditeľom.

Nový predseda predstavenstva Home Creditu vyštudoval Vysokú školu chemicko-technologickú v Prahe a absolvoval postgraduálne štúdium bankovníctva na Vysokej škole ekonomickej v Prahe. Pracovné a manažérske skúsenosti získal v Agrobanke a v Bankovom dome Skala.

V. Horák je ženatý, má tri deti. Rád cestuje, vo voľnom čase hrá bedminton, squash a florbal a jeho veľkým koníčkom je tiež zberateľstvo.

 David Bystrzycki si naplánoval ročné voľno, po ktorom sa plánuje vrátiť do skupiny PPF.