Nová kniha o Babišovi: Z Bureše Babišem je v predaji

O tom, ako ovplyvňuje médiá, kto mu požičal peniaze na vznik Agrofertu a kto sú jeho tichí spoločníci. Vznikla nová publikácia o Andrejovi Babišovi.

V biznisovom a politickom impériu šéfa hnutia ANO operujú vysokí predstavitelia socialistických tajných služieb. Peniaze mal dávno predtým, než vznikol Agrofert a jeho fungovanie v politike začalo už v dávnej minulosti. To je len časť z odhalení, ktoré zmapovala knižná publikácie Z Bureše Babišem.

Na 203 stránkach opisuje celú históriu podnikania Andreja Babiša od jeho detstva až po súčasné plány a ťažkosti. "Publikácia sa nevyhla ani ošemetným bodom jeho kariéry. Špeciálnu pozornosť som venoval napríklad skúmaniu pôvodu kapitálu veľkopodnikateľa, či tomu akí ľudia mu pomohli pretĺcť sa cez divoký biznis deväťdesiatych rokov," hovorí autor publikácie Tomáš Lemešani.

Z Bureše Babišem viete objednať v eshope, alebo jednoduchým mailom na adrese marketing@biztweet.eu

Hoci kniha vychádza tesne pred snemovnými voľbami, autor odmieta, že by išlo o účel. "O podporu knihy som sa neúspešne pokúšal viac ako dva roky. Zafinancovať aspoň nevyhnutnú časť a pár týždňov realizácir sa mi podarilo vďaka crowdfundingovej kampani. Ľudia mi predobjednávkami poskytli možnosť zanechať na pár týždňov iné činnosti, ktoré ma živia, za čo im veľmi ďakujem. Verím, že sa im bude publikácia páčiť a odpovie na všetky otázky, ktoré si u osoby Andreja Babiša kladú," hovorí Lemešani.

Čítajte aj:

Biztweet pripravuje dokumentárnu sériu o vzniku Agrofertu

Biopalivá: Český či Babišov výklad?

Bez nich by to nešlo: Anton Rakický

Nejde o prvú knihu o jednom z najmocnejších Slovákov. Z Bureše Babišem sa preto zamerala na body kariéry, ktoré doterajšie mediálne štúdie ani knihy nepopísali. Vo väčšej miere sa venuje napríklad vzťahom s politikmi, slovenskými reáliami a tomu prečo sa Babiš prezentuje ako vyhnanec, či tomu, ako zasahuje do československého mediálneho diania.

 

Biztweet

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme