Skupina Kofola kúpila spoločnosť Premium Rosa, rozšíri tým portfólio produktov z kategórie zdravej výživy na poľskom trhu.

Skupina Kofola podpísala so zástupcami spoločnosti Premium Rosa zmluvu o kúpe 100 % podielu vo firme, čím reaguje na zvyšujúci sa dopyt v oblasti zdravej výživy.

Premium Rosa je perspektívna firma, ktorá v súčasnosti zaznamenáva dvojciferné nárasty predaja. Spoločnosť má vo svojom portfóliu dve značky, Premium Rosa a "Nasze Domowe" (v preklade "Naše domáce"). Firma pôsobí v prémiovom segmente a vyrába vysoko kvalitné prírodné produkty, ako sú napríklad sirupy, šťavy a džemy.

Práve produkty vyrábané z prírodných ingrediencií na základe tradičných receptúr a produkty z kategórie zdravej výživy sa tešia stále väčšiemu záujmu na európskych i svetových trhoch. Unikátne produkty z portfólia Premium Rosa sa vyznačujú najvyššou kvalitou, prírodnými surovinami, tradičnými receptúrami a technológiou výroby. Produkty Premium Rosa možno nájsť v obchodoch a supermarketoch v Poľsku aj v zahraničí, kde sa tešia veľkému záujmu, dokonca v takých vzdialených krajinách, ako je Južná Kórea.

Tomasz Towpik, jeden z doterajších majiteľov firmy Premium Rosa, komentoval transakciu takto: "Máme radosť, že sa novým vlastníkom stane práve Skupina Kofola, keďže ide o firmu, ktorá si cení rešpekt a partnerstvo v podnikaní a má citlivý prístup k tradíciám subjektov, ktoré riadi. Zároveň tieto firmy dokáže rozvíjať."

Jiří Vlasák, člen predstavenstva Skupiny Kofola, spája s prevzatím firmy Premium Rosa veľké očakávania: "Sme presvedčení, že akvizícia predstavuje pre našu firmu výnimočnú šancu na rozšírenie ponuky o skvelé prírodné produkty, vyznačujúce sa veľmi vysokou kvalitou, a to nielen na poľskom trhu."