Matovičov regionPRESS investuje do novej tlačiarne

Vydavateľstvo známeho politika Igora Matoviča regionPress nakupuje nový tlačiarenský stroj.

Podľa dokumentu predloženého na posudzovanie vplyvov na životné prostredie je nákup nového stroja súčasťou modernizácie zastaralých technológií, ktoré firma v súčasnosti používa.

„V súčasnosti používaný tlačiarenský stroj vykazuje známky opotrebovania z dôvodu jeho zastaranosti, častej poruchovosti, energetickej neefektívnosti a nemožnosti vymeniť tlačiarenskú chémiu za chémiu s nižším podielom VOC látok. Z týchto dôvodov sa spoločnosť rozhodla inštalovať nové zariadenie (tlačiarenský stroj) a vymeniť starú tlačiarenskú linku za novú,“ uvádza v dokumente investor.

Vydavateľstvo aktuálne používa tlačiarenský stroj ROTOMAN J630. Zastaralé zariadenie vyžaduje vysoké náklady na tlačiarenské farby, vstupné tepelné médiá a údržbu. Investor sa rozhodol tento stroj nahradiť novým typom – ROTOMAN dvojpásový. Po uvedení nového stroja do prevádzky bude stará linka stroja ROTOMAN J630 vyradená z prevádzky.

Čítajte aj:

Vyhlásili súťaž o továreň Slovakia Steel Mills

Chipita postaví pri Dunajskej Strede obriu pekáreň za 60 miliónov

Prevádzkový areál spoločnosti regionPRESS sa nachádza v priemyselnej zóne na katastrálnom území mesta Trnava. Spoločnosť sa zaoberá výrobou letákových a katalógových materiálov určených do schránok a ďalších obchodných a priemyselných tlačovín a tieto materiály potlačuje ofsetovou technológiou. Je najvýznamnejším vydavateľom bezplatnej tlače pre inzertných klientov. Spoločnosť regionPRESS v roku 2016 zvýšila zisk o 61 percent na 684 tisíc eur.

 

Biz

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme