Český Skyr expanduje do Poľska a na Slovensko

Bohušovická mlékarna po zavedení produktu Skyr posúva značku aj do susedných krajín.

Skyr, teda mliečny výrobok podobný jogurtu gréckeho typu, ktorý je populárny najmä na Islande a v Nórsku, začala česká Bohušovická mlékárna vyrábať vlani. Teraz chce expandovať.

"Výrobok dnes ponúkame na Slovensku a usilujeme aj o preniknutie na trh Poľska. Výrobok je čerstvý a teda sa môžeme orientovať len na blízke trhy, kvôli trvanlivosti," hovorí pre Biztweet Jaroslav Krajník, obchodný riaditeľ Bohušovické mlékárny.

Ako pokračuje uvedenie úplne nového produktu na trh v regióne pohltilo nemalé investície do marketingu. A náklady ešte nedosiahli svoj vrchol.

Čítajte aj:

Molnár rozširuje chov býkov na východe Slovenska

FMC ovládla slovenskú a českú Nufarm

"Vývoju výrobku sme venovali obrovské úsilie, ale teraz nám trh potvrdzuje, že to bol krok správnym smerom. Veľmi nás teší, že sme na slovenský trh priniesli výrobok, ktorý na trhu chýbal a ktorý má veľký zástup zákazníkov. S ohľadom na úspech prvej šarže prinášame na trh ďalšie dve nové príchute "čučoriedka" a "malina" navyše s výrazne zníženým obsahom cukru," opisuje novú produktovú radu Jaroslav Krajník.

Bohušovická mlékárna je známa predovšetkým sortimentom smotanových krémov Bobík, acidofilných smotán Bohunka, smotán do kávy a kondenzovaných mliek Kapucín. Firma je členom holdingu Accom, do ktorého ďalej patrí aj Choceňská mliekareň.

 

Biz

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme