Vo Veľkej Ide vyrastie priemyselný park. Prácu ponúkne až 5 tisícom ľudí

Nový priemyselný areál buduje štát neďaleko Košíc. Vo Veľkej Ide si trúfne zamestnať 3000 – 5000 pracovníkov.

„Dané územie, ktoré je vo vlastníctve MH Invest II, s.r.o. pripravujeme nie pre konkrétneho záujemcu avšak chceme mať danú lokalitu pripravenú tak aby sme v druhej polovici roku 2017 v spolupráci so SARIOM ako aj Ministerstvom hospodárstva SR mohli územie už so všetkými potrebnými povoleniami ponúknuť či už zahraničnému, resp. domácemu investorovi,“ hovorí pre Biztweet konateľ spoločnosti MH Invest II Branislav Valovič.

Podnik zriadený ministerstvom hospodárstva práve žiada povolenie EIA z úradu životného prostredia. „Účelom navrhovanej činnosti je výstavba nového výrobno-skladového areálu MH01 a MH02, v ktorom bude realizovaná výroba priemyselných komponentov,“ uvádza investičný zámer.

Čítajte aj:

Molnár rozširuje chov býkov na východe Slovenska

Čína dáva štátnemu Cargu novú nádej. Nemuselo by byť závislé od ocele

Penta zatvára mäsokombinát v Plzni

Okrem výrobnej činnosti bude v areáli aj sklad komponentov, technické zázemie a expedícia hotových výrobkov. Oproti staršiemu plánu sa výrazne rozrastie rozloha parku. Miesto pôvodnému predpokladu 460 zamestnancov sa predpokladá s využitím 3000 - 5000 pracovníkov.

Ak bude získavanie povolení postupovať podľa predstáv investora, park by sa mohol postaviť budúci rok a prevádzka v ňom by bola možná v roku 2019.

 

Biztweet

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme