„Mečiarov“ právnik chce stavať kancelárie v Bratislave

Známy právnik Dušan Repák blízky Jozefovi Majskému a Mečiarovmu HZDS plánuje v Bratislave postaviť veľký developerský projekt.

Pozdĺž Príststavnej a Plynárenskej ulice v hlavnom meste chce postaviť 18 tisíc metrov štvorcových kancelárií. Jeho spoločnosť RV Development 2 zvažuje dve možnosti – výstavbu 9 a 12 podlažnej budovy, v oboch prípadoch s dvomi podzemnými podlažiami.

„Základnou filozofiou navrhovaného riešenia je v rámci reštrukturalizácie územia pre nové funkcie (z pôvodnej výrobnej, priemyselnej a veľkoskladovej funkcie), posilniť administratívnu funkciu, funkciu občianskej vybavenosti a vytvoriť upokojený priestor „vnútrobloku“ a akcentovať významný uzlový priestor v štruktúre města,“ uvádza v projekte Office Prístavná 1 navrhovateľ. Zámer, ktorý teraz zháňa potrebné povolenia by rád realizoval už začiatkom budúceho roka.

Čítajte aj:

Ptáček na Slovensku expanduje

Nový obchod Austrálčanov. Heineken otvorí sklad v Rači

Dušan Repák je niektorými politikmi spájaný s rodinou Jozefa Majského. 5. februára 2008 podala skupina poslancov HZDS Vladimíra Mečiara a SMERu na Ústavný súd návrh na zrušenie Špeciálneho súdu. Zastupoval ich práve Dušan Repák. Daniel Lipšic vtedy poukázal na to, že syn Jozefa Majského Erik býva v dome Dušana Repáka. Práve Jozef Majský bol pritom súdený Špeciálnym súdom. Lipšic naznačoval priamy vplyv Repáka aj na ústavného sudcu Jána Auxta.

Poľovnícke združenie, ktoré Repák ovláda, v minulosti získalo do prenájmu od Lesov SR revír Solírov. Ako upozornil denník SME, vtedy štátne lesy viedol nominant HZDS Jozef Minďás. HZDS Dušana Repáka v parlamente navrhovalo zvoliť za sudcu disciplinárneho senátu. V roku 2010 sa stala sudkyňou manželka Miriam Repáková. Navrhla ju exministerka spravodlivosti za HZDS Viera Petríková.

 

Biz

Zaregistrujte sa a získajte exkluzívne info z Biztweetu. Ak ho chcete iba podporiť, posilnite nezávislú žurnalistiku na účte IBAN CZ8920100000002100602454. Ďakujeme