Riziká Home Creditu začal riadiť Michal Rychnovský

Manažérsky tím spoločnosti Home Creditu rozširuje Michal Rychnovský, ktorý obsadzuje post riaditeľa divízie Risk a Collections. Prichádza z Air Bank, kde bol manažérom riadenia retailových rizík. S riadením rizík má bohaté skúsenosti jednak z českého, ako aj z ázijského trhu.

Michal Rychnovský pred svojim príchodom do spoločnosti Home Credit pôsobil v Air Bank, ktorá patrí do skupiny Home Credit. Na pozícii riaditeľa divízie strieda Martina Řezáča, ktorý bude mať v pozícii riaditeľa integrovanej divízie Risk naďalej na starosti riadenie rizík najväčších súčasných portfólií Home Creditu.

"Najprv sa pustím do poznávania inovatívnych projektov Home Creditu s cieľom vytvoriť jasnú víziu a fungujúci tím, ktorý posunie spoločnosť do ďalšej generácie - najmä v online svete. Výziev čakám mnoho, od komplexnej ponuky služieb Home Creditu, cez dynamické legislatívne prostredie, až po novinky vo svete technológií," načrtol svoje prvé kroky M. Rychnovský.

Michal Rychnovský získal bohaté skúsenosti z oblasti riadenia retailových rizík počas pracovných pobytov v Číne. Najprv sa venoval oblasti schvaľovania a implementácii scoringových modelov, neskôr už zodpovedal za riadenie rizík a budovanie tímu pre expanziu čínskeho Home Creditu. Cenné skúsenosti s inovatívnymi produktmi a prístupy získal tiež v Air Bank.

Michal Rychnovský má tri magisterské tituly, vyštudoval matematicko-fyzikálnu fakultu Karlovej univerzity, Vysokú školu ekonomickú v Prahe a Vrije Universiteit Amsterdam. Pri štúdiu sa špecializoval najmä na pravdepodobnosť, matematickú štatistiku a ekonometriu.

Voľný čas venuje rodine, obdivuje krásy prírody, má rád fotenie a dobrý kolektív.