Pravda o Babišovi realitou. Vznikne nová publikácia venovaná oligarchovi

Ako likvidoval konkurenciu, prevzal štátny majetok a odkiaľ zohnal prvé peniaze. Publikácia Z Burese Babišem sľubuje prezradiť o českom ministrovi financií a najbohatšom Slovákovi Andrejovi Babišovi doteraz neznáme fakty. Na crowdfundingovom webe Hihit.cz získala za prvý týždeň predobjednávky za 72 tisíc korún. Znamená to, že sa projekt zrealizuje.

Autori sa v písanom dokumente zamerajú na to, ako sa stala z prominentného syna a socialistického úradníka Andreja Babiša šťuka, ktorá si brúsila zuby na bohatstvo ukryté v novo vznikajúcich štátoch.

"Tu Andrej Babiš často zahmlieva, alebo vyslovene klame. Veľké rozdiely sú napríklad medzi tým ako popisuje založenie Agrofertu vo svojom životopise a ako si na udalosti spomínajú jeho spolupracovníci," hovorí Tomáš Lemešani, šéfredaktor portálu Biztweet, ktorý publikáciu pripravuje.

Podľa tvorcov publikácie, ktorá uzrie svetlo sveta v elektronickej forme počas leta a v tlačenej verzii na jeseň, Babiš nehovorí pravdu ani o jeho minulom dištanci od politiky. Zapájal sa do nej výrazne už pred rokmi, a to nielen v Česku, ale aj na Slovensku. "V roku 2006 skúšal sponzorsky podporiť Ficov Smer-SD. Síce to priznal, v účtovníctve strany sa príspevok nikdy neobjavil," opisuje ďalšiu časť publikácie Lemešani.

Pre podporu projektu a objednávku publikácie kliknite tu

Z Burese Babišem zháňa podporu v crowdfundingovej kampani na serveri hithit.cz. Výmenou za príspevok na vznik publikácie ponúka jej predobjednávky a ďalšie odmeny. Už za prvých 7 dní vyzbieral predobjednávky o hodnote 72 tisíc korún, čo bola suma potrebná pre realizáciu projektu.

„Ďakujeme všetkým, ktorých Z Burese Babišem zaujíma. Je zrejmé, že Babiš stále nepovedal celú pravdu a ľudia sú hladní po informáciách o ňom. Verím, že čitateľov, ktorí môžu publikáciu naďalej, až do skončenia kampane na crowdfundingu objednávať, naplníme uspokojením z dosiaľ neznámych informácií. Pre nás je výsledok po týždni povelom k tomu, aby sme sa okamžite pustili do práce," dodáva Tomáš Lemešani.

 

Biztweet