Odbory U.S.Steel Košice: Vedenie šíri klamstvo a zodpovednosť nesú Slováci

Podľa šéfa odborov sú tvrdenia amerických majiteľov o tom, že sa v súčasnosti dejú bežné procesy klamstvom. Za situáciu, ktorá ohrozuje budúcnosť pracovníkov vraj môže aj slovenský manažment.

„Potenciálne strategické a organizačné možnosti, ktoré môžu zahŕňať získavanie, prevod alebo iné strategické kroky v súvislosti s niektorými aktívami, sú priebežne revidované,“ uviedlo k informáciam o predaji košických železiarní korporátne vedenie U.S.Steel počas stretnutia riaditeľov s investormi.

Preložené do ľudskej reči, korporácia nepovažuje vyjednávanie s potenciálnymi kupcami za niečo výnimočné. Podľa názoru košických odborov však ide o zámerné zľahčovanie situácie.

Podporte knihu o tom čo sa v Košiciach deje

„Pravdou je, že ako v roku 2012 aj v súčasnosti neprišiel záujem o fabriku iba tak sám od seba, ale boli sme ponúknutí na predaj a čaká sa kto dá viac,“ hovorí pre Biztweet košický odborový predák Mikuláš Hintoš.

Na súčasné kroky vedenia košickej továrne nemajú odbory dobrého slova. Vzťah pritom v minulosti udržiavali na nadštandardnej úrovni. „Sme toho názoru, že podnik sa stal dojnou kravou korporácie a dnes je podkapitalizovaný. Rezortný minister hovorí, že nevidí problém vo vedení. To, čo dnes robia vlastníci s košickým závodom nemá nič spoločné s etikou podnikania, ako sa to deklaruje v brožurkách o morálke a slušnom biznise. Ak teda nič nie je naďalej rozhodnuté, nie je to znova bezprizorné vydieranie štátu, budúcich investorov a hlavne vlastných zamestnancov?“ pýta sa Mikuláš Hintoš.

Čítajte aj:

Zanechajú Američania pachuť? Nebolo by to prvýkrát

Šéf odborov: Je viac než isté, že korporácia košické železiarne ponúkla na predaj

Ficov návod ako podviesť štát: podpíšte bezcenné memorandum

Situácia, kedy o zásadných veciach budúcnosti košického podniku nekomunikuje vedenie nielen s verejnosťou, ale ani zástupcami zamestnancov, pretrváva. „Tento stav nemusel nastať, ak by slovenská časť manažmentu bola poukazovala jednotne na zlé rozhozhodnutia a postupy, ktorých bolo pri riadení firmy neúrekom a boli by poukazovali na skutočný stav podniku a nehľadeli by iba na svoje účty,“ pridáva tvrdé slová Hintoš.

Majitelia košických železiarní podľa iných médií po odmietnutí ponuky skupiny Moravia Steel vyjednávajú o predaji s čínskou skupinou Hesteel.

 

 

Biztweet

Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454, alebo kúpou predplatného