Motoristi varujú: nové poplatky za registráciu odradia záujemcov o nové autá

Nové pravidlá pre registráciu motorových vozidiel nákupy nových áut predražia. Podľa Zväzu automobilového priemyslu Slovenskej Republiky (ZAP SR) zapríčinia nové pravidlá starnutie áut jazdiacich na slovenských cestách.

Rok 2016 znamenal rekord v počte nových registrácií motorových vozidiel. Štát sa však podľa kritikov postará o zmenu tohto trendu. Nová úprava s ktorou prišlo ministerstvo financií naoko znižuje poplatky za registráciu áut. Po novom však bude majiteľ auta musieť platiť registračný poplatok nielen pri prvom zápise do evidencie, ale aj pri každej ďalšej zmene majiteľa. Na výšku sadzby pritom bude vplývať aj vek automobilu.

„Slovenský trh je senzitívny na rôzne podnety a udalosti, ktoré sa s v priebehu roka vyskytnú. V súčasnosti sa dá povedať, že najzásadnejšia zmena sa udiala v oblasti registračných poplatkov a výsledky budú závisieť aj od toho, ako slovenský zákazník zareaguje na nový systém spoplatnenia registrácií vozidiel. Preto je v súčasnosti len ťažko predvídať vývoj v registráciách nových vozidiel,“ hovorí pre Biztweet Ján Pribula, generálny sekretár ZAP SR.

Systém je podľa Pribulu nastavený demotivačne vo vzťahu k obnove vozidlového parku a vytvára predpoklady na zvyšovanie priemerného veku vozidiel na Slovensku, s čím súvisí znižovanie bezpečnosti na cestách a zhoršovanie dopadov na životné prostredie čo sa týka emisií z dopravy.

Čítajte aj:

ŽITŇANSKÁ CHCE SUDCOV VYBERAŤ CENTRÁLNE. UŠETRILO BY TO ČAS

FICO TO S KISKOM NEMÁ ĽAHKÉ. PREZIDENT NESÚHLASIL S NEOBVYKLÝM POČTOM ZÁKONOV

FICO: SLOVENSKO POTREBUJE STABILITU A NIE PREDČASNÉ VOĽBY

„Spôsob výpočtu poplatkov je v príkrom rozpore s tým, ako sú nastavené systémy zdaňovania vozidiel vo vyspelej Európe, ktoré zvýhodňujú registrácie a prevádzku nových, ekologickejších a bezpečnejších vozidiel,“ kritizuje Ján Pribula.

Pri zhoršení systému spoplatnenia dochádza často k obchádzaniu pravidiel. V iných krajinách sa napríklad opakovala reakcia vo forme registrácie áut v zahraničí, či nepriznávania majiteľa k novému majetku. „Boli sme toho svedkami už niekoľkokrát aj v oblasti registrácií vozidiel. Takéto javy môžu zásadným spôsobom ovplyvniť trh, profitabilitu a udržateľnosť predajno-servisných sietí značiek,“ varuje pred rizikami Ján Pribula.

 

 

Biztweet