Bytovka Glance House napokon končí v konkurze

OTP Banka Slovensko po zmene názoru uspela s návrhom poslať bernolácku bytovku Glance House do konkurzu.

OTP Banka Slovensko po zmene názoru uspela s návrhom poslať bernolácku bytovku Glance House do konkurzu.

„Okresný súd Prešov v právnej veci navrhovateľa - veriteľa: OTP Banka Slovensko vyhlasuje konkurz na majetok dlžníka: GLANCE HOUSE,“ uvádza súd v rozhodnutí.

Banka chcela dlho situáciu zadĺženého developera spájaného s podvodmi vyriešiť bez nutnosti konkurzu. Teraz však ako hlavný veriteľ spúšťa speňaženie majetku firmy, ktorým je práve bytovka v Bernolákove.

OTP banka

OTP Banka Slovensko po zmene názoru uspela s návrhom poslať bernolácku bytovku Glance House do konkurzu.

 

Ako Biztweet informoval koncom minulého roka, bytový dom Glance House z Bernolákova, spájaný s kontroverziami a podozreniami týkajúcimi sa údajného podvodu bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku a kontroverzného podnikateľa Mariána Kočnera, vstúpil do konkurzného konania.

Veritelia v ňom bojovali o to, kto získa najviac z pohľadáviek voči developerovi, alebo kto získa samotný projekt. Špeciálna prokuratúra vlani podala obžalobu na Okresnom súde Bratislava II na bývalých spoločníkov developerskej firmy Glance House Róberta a Adrianu Čížovcov.

Čítajte aj:

Glance House sa roztáča odznova. Bytovka je zase v konkurznom konaní

Banka Glance House nechce. Byty by mali ostať majiteľom

Trnka sa zrejme trestu za Glance House vyhne. Prokuratúra má posledné týždne

--

Podvod zo strany Róberta a Adriany Čížovcov nie je preukázaný ani jasne sformulovaný rovnako ako rola podnikavca spájaného s podsvetím Mariána Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Slovenskej republiky Miroslava Trnku.

Kauza Glance House vznikla ešte okolo roku 2011. Vtedy sa v médiách prvýkrát objavili informácie o klientoch, ktorí si v Bernolákove zakúpili byty v bytovke Glance House, ale nesmeli sa do nej nasťahovať. To preto, lebo polícia stíhala šéfa spoločnosti Glance House Roberta Číža s manželkou pre podozrenie s podvodu.

Dobroslav Trnka napriek zákazu špeciálnej prokuratúry uvoľnil svojim osobným príkazom prevod bytovky v prospech podnikateľky Jany Šlachtovej blízkej kontroverznému podnikateľovi Mariánovi Kočnerovi.

 

 

 

Biztweet

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454