V televíznych službách dominuje Telekom. Operátori nepocítili novú konkurenciu

Slovenskí operátori vraj konkurenciu v televíznych službách nepociťujú. Stále vedie Telekom

Slovenskí operátori vraj konkurenciu v televíznych službách nepociťujú. Stále vedie Telekom.

Príchod Netflixu a nové produkty Antiku veľkým operátorom údajne problémy nerobia. „Príchod novej konkurencie sme v zásade nepocítili, skôr naopak – zaznamenali sme rast na všetkých platformách. Na druhej strane sme radi, keď aj vdaka príchodu nových služieb a platforiem sa posilňuje trh platenej televízie na Slovensku,“ verí si hovorca Slovak Telekomu Peter Gálik.

Firma ponúka zákazníkom tri základné platformy Magio IPTV, satelitnú Magio Sat a mobilnú televíziu Magio GO. Na IPTV aj satelitnej platforme ponúka tri programové balíčky (Magio Televízia M, L a XL) a 6 tematických programových balíčkov.

„Veľký dôraz kladieme na nelineárne funkcie, ako napríklad televízny archív, možnosť pretočenia programu od začiatku, alebo robustnú VoD knižnicu s viac ako 700 zaujímavými titulmi vrátane tých najväčších noviniek a filmových blockbustrov,“ popisuje ponuku Gálik.V rámci skupiny Slovak Telekom má spoločnosť podľa jeho slov viac ako 500 tisíc televíznych zákazníkov. Televízne služby od Orangeu využíva viac ako 80 tisíc zákazníkov.

Sovak Telekom Magio

Slovenskí operátori vraj konkurenciu v televíznych službách nepociťujú. Stále vedie Telekom

 

„Tento rok sme pridali množstvo kanálov v HD kvalite, ponuku Magio Sat sme obohatili o najväčší XL variant a počet kanálov v archíve rozširujeme na dvojnásobok. Takisto sme predstavili nové rozširujúce balíčky, konkrétne balík zahraničných spravodajských kanálov a veľký balík maďarských kanálov. Veľmi nás teší, že službu archív sme okrem IPTV zaviedli aj pre satelitných zákazníkov, ktorým ponúkame balíček s dvadsiatimi archívnymi programami. Takisto sme predstavili úplne novú aplikáciu Magio GO pre iOS,“ uvádza hovorkyňa Orange Ivica Hricová.

V spolupráci so štátnou RTVS Orange otestoval 4K vysielanie, konkrétne si mohli pozrieť vybrané športové disciplíny a otvárací ceremoniál z olympijských hier v Riu. „Kladieme veľký dôraz na exkluzívny obsah, a preto sme opäť nakúpili práva na vysielanie prestížnej Premier League na ďalšie tri roky. Náš detský kanál Ťuki TV sme rozšírili o nový vlastný aj akvizičný obsah,“ hovorí Hricová.

Telekom prevádzkuje aj Magio TV Biznis určenú pre firemných zákazníkov. Do ponuky pre tento segment firma zaradila aj hardvér, aby títo zákazníci mohli získať aj televíziu či ozvučenie podniku v jednom balíku. Orange ponúka televíziu na optike, satelitnú televíziu aj službu Mobilná TV.

Čítajte aj:

Operátori sa s budovaním LTE pretekajú. V plánoch sú však miernejší

Nemecké šachy a slovenská fraška

Milióny vo vzduchu. Operátorov strašia nové dane

--

Operátor O2 televízne služby už niekoľko rokov pripravuje. Zatiaľ čo v Českej republike patrí k lídrom, na Slovensku vysielanie iba testuje. „Službu O2 TV poskytujeme zatiaľ len v komerčnej pilotnej prevádzke. V tejto fáze ponúkame 25 TV staníc. O2 TV ponúkame vo verziách pre mobilné zariadenia, PC a vo verzii domácej televízie so Set-top boxom, ktorá je dostupná v troch vybraných obciach Západného Slovenska," uvádza hovorkyňa O2 Slovakia Tereza Molnár.

Žiaden z operátorov nechystá technologicky výnimočnú ponuku. Zameriavajú sa stále na konzervatívneho klienta, ktorému chcú hlavne rozšíriť flexibilitu vyskladania programu. Utíchol aj plán Orangeu rokovať o spolupráci s americkým Netflixom.

 

 

Biztweet

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454

Odomknúť článok

Standard Biztweet Standard

  • 1 Kredit
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
Top

Biznis Biztweet Biznis

  • 5 Kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb

Golden Biztweet Golden

  • Získavate 10 kreditov
  • Prístup k exkluzívnemu obsahu
  • Objednávka služieb