Záhadný Kočnerov zdroj pochádza zo Stropkova

Marián Kočner vytiahol na Daniela Lipšica a Gábora Grendela nelegálne získané údaje o ich komunikácii s novinármi. SMS správy a emaily sú zrejme pravé. Majiteľ záhadnej domény pochádza zo Stropkova

Marián Kočner vytiahol na Daniela Lipšica a Gábora Grendela nelegálne získané údaje o ich komunikácii s novinármi. SMS správy a emaily sú zrejme pravé. Majiteľ záhadnej domény pochádza zo Stropkova.

Kontroverzný podnikateľ spájaný s podsvetím Marián Kočner predložil údajné dôkazy o tom, že exminister vnútra Daniel Lipšic a poslanec Gábor Grendel nelegálne zverejnili v roku 2012 informácie o Kočnerových podozrivých bankových operáciách v Privatbanke.

Kočner tvrdí, že Lipšic posúval spriazneným novinárom informácie z vyšetrovacích spisov. Odprezentoval tiež internetovú stránku, kde je zverejnená údajná časť komunikácie Gábora Grendela s novinármi. Tá má dokazovať, že žurnalisti sú „bábkami v rukách politikov“.

„Viem odpovedať len za seba áno, je to moja komunikácia s Grendelom v HN, Lipšic bol jedným z mnohých (Sulík, Fico, Banášová), ktorí nám písali pravidelný stĺpček,“ potvrdzuje Biztweetu pravosť zverejnenej komunikácie s Gáborom Grendelom komentátor Arpád Soltész.

Marián Kočner

Marián Kočner vytiahol na Daniela Lipšica a Gábora Grendela nelegálne získané údaje o ich komunikácii s novinármi

 

Je pravdou, že veľká časť komunikácie ukazuje na časté podsúvanie informácií žurnalistom. Veľká časť komunikácia je však bežnou pracovnou korešpondenciou, alebo ju nemožno bez poznania kontextu pochopiť.

„Manipulovali informáciami, ktoré nemali z oficiálnych zdrojov,“ povedal na tlačovke Marián Kočner. Stránka lipsicovestado.info je podľa neho dôkazom toho, že novinári sú rovnako podlí ako politici a je tiež obrazom najhlbšieho úpadku novinárskej nezávislosti, cti a etiky.

Na stránku a informácie v nej obsiahnuté ho údajne upozornil neznámy zdroj, ktorému je však ochotný vyplatiť odmenu sto tisíc eur. Faktu, že získavanie cudzích emailov a SMS správ bez špeciálneho povolenia je trestné, pozornosť nevenoval.

Ako Biztweet zistil, majiteľom domény lipsicovestado.info je istý Sebastian Machovič. Jeho emailová adresa je platná, ale na naše otázky neodpovedal. Na dohľadateľnom telefónnom čísle sme nikoho nezastihli.

Podľa verejne dohľadateľných zdrojov pochádza tajomný muž z východu republiky – Stropkova a priľahlých dedín. Jeho identita je však v rýchlosti overiteľná len ťažko. Vzhľadom k obsahu zverejnených informácií a politickému dosahu jeho odhalenia naviac možno predpokladať spravodajské zapojenie do kauzy.     

Čítajte aj:

Kde všade mala pyramída z USA účty? U Kočnera aj Banke Populare

Trnkova lekcia pečenia s Kočnerom smeruje do rúk banky. Glance House ide do konkurzu

--

Zverejnená komunikácia Gábora Grendela s novinármi pochádza z obdobia, keď ešte nebol poslancom parlamentu, ale Lipšicovým hovorcom vrátane pôsobenia na ministerstve vnútra.

 

 

 

Biztweet

 

Páčia sa Vám naše články? Podporte nás platbou na IBAN CZ8920100000002100602454