Kučera: Alza medzi startupmi rozdelila 200 miliónov korún

Nový projekt AlzaVenture investoval do startupov počas roka 200 miliónov českých korún. Na druhej strane rozvinúť nové obchodné aktivity, ktoré by z Alzy urobili všestrannú technologickú firmu sa nepodarilo a zatiaľ nepredstavila žiadnu novinku. Marketingový riaditeľ Alza Karel Kučera v rozhovore pre Biztweet

Nový projekt AlzaVenture investoval do startupov počas roka 200 miliónov českých korún. Na druhej strane rozvinúť nové obchodné aktivity, ktoré by z Alzy urobili všestrannú technologickú firmu sa nepodarilo a zatiaľ nepredstavila žiadnu novinku. Marketingový riaditeľ Alza Karel Kučera v rozhovore pre Biztweet.

Biztweet: V máji ste odišli z Heureky. Bol by bez tohto kroku nárast vašu spoločnosti rýchlejší?

Karel Kučera: Odchod z Heuréky sa nášho biznisu nijako negatívne nedotkol. Tržby v sledovanom období medziročne vzrástli a teší nás aj zvýšená pozornosť zákazníkov o hodnotení produktov v našom e-shope. Zákazníčke sa čoraz viac zaujímajú o kvalitu výrobkov a ponúkaných služieb. Tomuto trendu ideme v ústrety v kvalite spracovania produktových popiskov a hodnotenia.

Biztweet: Aké výsledky máte za kvartál bez umiestnenia v tomto porovnávači?

Karel Kučera: Doteraz sú veľmi dobré - teda nie je vidieť žiadny negatívny dopad.

Biztweet: Dôvody ste už objasňovali. Myslíte, že Rockaway a Mall Group naozaj prekročia  rubikon a začnú vďaka informáciám tlačiť na konkurenciu?

Karel Kučera: Náš názor sme povedali.

Biztweet: Čo vlastne hovoríte na bleskový prienik finančníkov do internetového byzynysu. Čo to môže urobiť s trhom?

Karel Kučera: To isté čo vstup akéhokoľvek iného investora do určitej sféry biznisu. Vstup "finančníkov" má isté špecifiká - je to investícia, ktorá má svoj "exit date".

 

 

Celý rozhovor čítajte na Biztweet.cz