Telenský si v Británii založil vlastnú J&T. Finančníkom to nevadí

Český podnikateľ v Anglicku založil spoločnosť, ktorá využíva benchmark J&T. Finančníci si myslia, že nejde o problém

Známy kontroverzný podnikateľ českého pôvodu Jan Telenský, ktorý je aktívny hlavne pod Tatrami, založil vo Veľkej Británii spoločnosti nápadne kopírujúce značku a aktivity československej finančnej skupiny J&T.

Prvá spoločnosť zaoberajúca sa podľa popisu finančným manažmentom nesie názov J&T Partnerships LIMITED. Vznikla v marci 2015, v čase keď sa o J&T hovorilo hlavne vďaka postupnému spájaniu s čínskou spoločnosťou CEFC.

"Spoločnosť pána Telenského, nepatrí do štruktúr J&T," reaguje na zaujímavé fakty hovorkyňa finančníkov Monika Veselá.

Český podnikateľ v Anglicku založil spoločnosť, ktorá využíva benchmark J&T. Finančníci si myslia, že nejde o problém

 

J&T sa však neobáva toho, že by Telenský značky finančnej skupiny využíval. "Písmenká J a T sú v tomto prípade jeho iniciály, nemyslím, že ide teda o akúkoľvek snahu o previazanie s nami," usudzuje Monika Veselá.

V iných prípadoch, keď Telenský na svoje meno v názve firmy odkazuje, však znak & nepoužíva. Prekvapivé je tiež zistenie, že obchodná značka J&T nie je autorsky chránená.

Čítajte aj:

Mýtus, alebo americký sen? Kto je Jan Telensky

Číňania chceli odkúpiť celú J&T. Tvrdí poradenská agentúra

J&T v konkurze roka. Skupina kúpila od Krúpu pohľadávky voči oceliarňam

Finančníci z J&T bojujú o 221 miliónov

--

S Janom Telenským sme sa pokúsili spojiť. Na otázky k firmám nám však neodpovedal. Info o tom, čo firma v Británii robí neposkytuje ani na selfpromo stránke jantelensky.co.uk. 

V rovnakej dobe, kedy dochádza k zblíženiu medzi J & T a CEFC navyše Telenský zakladá spoločnosť ASSOCIATED CHINA EÚ FOOTBALL LIMITED. Firmu zapísal na Lutonskej adrese v rovnakom mesiaci - september 2015, ako keď došlo k ovládnutiu Slavie Praha čínskou CEFC.

 

 

Biztweet