Arca v tichosti vycúvala z charkovského metra

Ukrajinský projekt Arcy v tichosti zhasol. Finančná skupina veľkopodnikateľa Pavla Krúpu predala svoj podiel v spoločnosti, ktorá stavia metro v meste Charkov.

Ukrajinský projekt Arcy v tichosti zhasol. Finančná skupina veľkopodnikateľa Pavla Krúpu predala svoj podiel v spoločnosti, ktorá stavia metro v meste Charkov.

"Táto investícia bola už niekoľko rokov späť dokončená a podnik predala, preto informácie k téme nie sú aktuálne," odpovedala na otázky Biztweetu hovorkyňa Arca Capital Barbora Hanáková.

Na to prečo z projektu skupina odišla a za akých podmienok, alebo s kým odpredaj akcií urobila, nám už hovorkyňa s odvolaním na zmluvné dohody odpovede neposkytla.

Celková dĺžka troch tratí charkovského metra je 35,6 kilometrov a skladá sa z 28 staníc

 

Arca do spoločnosti Charkovmetrostoj vstúpila v roku 2006. Zakúpila 33 percent tejto spoločnosti a postupne svoj podiel zvýšila na 38 percent. "Charkovmetrostoj je veľmi perspektívna stavebná spoločnosť. Je jedným zo strategických podnikov Ukrajiny, ktorý je napojený na rozpočtové peniaze. Na najbližšie tri roky je schválených 450 miliónov ukrajinských hrivien, ktoré by mali byť použité na stavebný rozvoj mesta Charkov", povedal vtedy Pavol Krúpa.

Vo vlastníckej štruktúre podniku sú aj ďalšie závody, ktoré pôsobia v oblasti stavebníctva v Charkove, na Kryme ale aj v Rusku. Arca chcela svoj podiel v roku 2010 navýšiť. "Sme odhodlaní získať spolu s naším partnerom - mestom Charkov majoritný balík akcií Charkovmetrostroja. V tomto okamihu prebiehajú rokovania s primátorom mesta Charkov Michailom M. Dopkinom," uvádzal v tlačovom vyhlásení Krúpa.

Čítajte aj: 

Krúpa prikúpil ďalšie akcie O2. Zvažuje ich navýšenie

Krúpa skúša ovládnuť konkurz Slovakia Steel Mills

Krúpa zrejme prehral boj o podiel v Bohemia Energy

--

Zámerom skupiny bolo nakúpiť 50 percent plus jednu akciu verejnej obchodnej spoločnosti, kde hlavný podiel držalo mesto Charkov. Namiesto navýšenia však došlo o rok neskôr k exitu Arcy z projektu. Bez ďalšieho vysvetlenia a nešpecifikovaných podmienok.

Charkovmetrostroj stavia charkovské metro. Výstavba funguje už od sedemdesiatych rokov. Celková dĺžka troch tratí charkovského metra je 35,6 kilometrov a skladá sa z 28 staníc. Spoločnosť sa zameriava na výstavbu rekonštrukciu a technickú modernizáciu metra, tunelov a iných objektov rôzneho zamerania.

 

 

Biztweet