Holdingovým CEO Dr.Max bude Leonardo Ferrandino

Investičná skupina Penta rozhodla o ďalšej expanzii Dr.Max mimo tradičné trhy v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku. Za riadenie celej skupiny Dr.Max bude od októbra na novovytvorenej pozícii holdingového CEO zodpovedný Leonardo Ferrandino (*1970)

Investičná skupina Penta rozhodla o ďalšej expanzii Dr.Max mimo tradičné trhy v Českej republike, na Slovensku a v Poľsku. Za riadenie celej skupiny Dr.Max bude od októbra na novovytvorenej pozícii holdingového CEO zodpovedný Leonardo Ferrandino (*1970).

Tento skúsený manažér prichádza do investičnej skupiny Penta po dvanásťročnom pôsobení v spoločnosti Admenta Italia, ktorá je súčasťou Celesio Group. Po viacerých pozíciách v oblasti financií, pôsobil v Admente na pozícii viceprezidenta a CFO zodpovedného za divízie Finance, IT a M&A. Od roku 2009 riadil retailovú divíziu Consumer Solutions, následne divíziu Pharmacy Solutions.

V roku 2012 sa Leonardo stal členom Celesio´s Group Executive Commitee, od roku 2014 bol zodpovedný za rozvoj obchodu v Taliansku a Slovinsku a zároveň riadil predaj a marketing skupiny Celesio. Priamo zodpovedal aj za rozvoj EPN (European Pharmacy Network).

„Dr.Max je v súčasnosti jedným z najúspešnejších projektov Penty, ktorého stratégiou je konsolidácia ďalších európskych trhov. Leonardo preukázal svoje schopnosti pri riadení lekárenského retailu vo viacerých krajinách. Veríme, že jeho príchod urýchli nielen rozširovanie siete do iných krajín, ale aj posun v kvalitatívnej úrovni,“ hovorí Václav Jirků, investičný riaditeľ v Penta Investments.