Groupama stíha likvidovať väčšinu škôd do troch dní

Poisťovňa Groupama plní sľub a s veľkým predstihom vybavuje škodové udalosti do desiatich pracovných dní. Službu Garancia rýchlosti likvidácie v súčasnosti uplatňuje pre havarijné poistenie, poistenie domácnosti a nehnuteľnosti a od 1.6.2016 aj pre cestovné poistenie

Poisťovňa Groupama plní sľub a s veľkým predstihom vybavuje škodové udalosti do desiatich pracovných dní. Službu Garancia rýchlosti likvidácie v súčasnosti uplatňuje pre havarijné poistenie, poistenie domácnosti a nehnuteľnosti a od 1.6.2016 aj pre cestovné poistenie.

Od spustenia služby v minulom roku Groupama eviduje celkovo pri všetkých troch typoch poistenia vyše 98-percentnú úspešnosť, pričom až 75 percent škôd vybavuje do troch pracovných dní. Zaujímavosťou je, že takmer 40 percent škodových udalostí uzatvorila do 24 hodín od doručenia posledného dokumentu.

Pri havarijnom poistení a poistení domácnosti úspešnosť služby dosahuje viac ako 98 percent, pri cestovnom poistení dokonca 100 percent. V prípade cestovného poistenia sa Groupame navyše podarili všetky škodové udalosti vybaviť už do dvoch pracovných dní. Do troch pracovných dní potom poisťovňa zlikvidovala 76 percent škôd z havarijného poistenia a 72 percent škôd z poistenia domácnosti. 

Groupama sa zaviazala, že ak garantovanú lehotu nedodrží, bude platiť za svojich klientov pol roka poistné. „Vo všetkých prípadoch, pri ktorých sme nestihli vybaviť zákazníka do desiatich dní,  bolo dôvodom, že sme z objektívnych dôvodov museli dlhšie vyšetrovať okolnosti škodovej udalosti. Bez ohľadu na jeho výsledok sme si však hneď splnili záväzok a klientom poskytli polročné poistenie zdarma,“ zdôrazňuje riaditeľ poisťovne Groupama Tomáš Kalivoda.