Huawei predstavuje nového oblastného riaditeľa. Krajiny strednej Európy a Škandinávie bude mať na starosti David Tang

Spoločnosť Huawei, technologický líder v oblasti výroby chytrých mobilných zariadení a sieťovej infraštruktúry, predstavuje nového prezidenta pre krajiny strednej a východnej Európy a Škandinávie. Región, do ktorého patrí aj Slovensko, povedie David Tang

Spoločnosť Huawei, technologický líder v oblasti výroby chytrých mobilných zariadení a sieťovej infraštruktúry, predstavuje nového prezidenta pre krajiny strednej a východnej Európy a Škandinávie. Región, do ktorého patrí aj Slovensko, povedie David Tang.

David Tang, ktorý sa novej funkcie ujal koncom júla 2016, bude zodpovedať za stratégiu a smer ďalšieho rozvoja dynamicky rastúcej spoločnosti v dôležitom regióne. Dôležitou úlohou nového oblastného prezidenta bude tiež rozvíjanie nových obchodných príležitostí. David Tang bude mať v našom regióne na starosti všetky 3 kľúčové divízie Huawei, teda Enterprise (sieťová infraštruktúra), Consumer (mobilné telefóny a doplnky) a Carrier (operátorský biznis).

Do svojho nového pôsobiska prichádza z pozície prezidenta pre globálny predaj a kľúčové operátorské zákazky.

Som veľmi rád, že prichádzam práve do vedenia regiónu strednej a východnej Európy a Škandinávie. Táto veľmi sľubne sa rozvíjajúca oblasť pre nás poskytuje veľký potenciál. Nadchádzajúce obdobie preto bude v znamení veľkých výziev, ale som presvedčený, že tiež veľkých úspechov. V regióne budeme naďalej rozvíjať aktivity na podporu digitálnej transformácie,“ doplnil David Tang.

Tang pôsobí v spoločnosti Huawei už od roku 1995. Za ten čas prešiel mnohými významnými pozíciami. Mimo iného zastával funkciu riaditeľa divízie výroby sieťových prvkov, riaditeľa technologickej predajnej sekcie pre región latinskej Ameriky, viceprezidenta Huawei pre Európu a prezidenta pre spoluprácu s Telefonicou na globálnej úrovni, viceprezidenta pre Čínu a prezidenta divízie pre operátorský trh v Číne. David patril medzi prvých priekopníkov, ktorí v skorých dobách rozvoja spoločnosti pomáhali s prenikaním značky Huawei na zahraničné trhy. Za 21 rokov svojho pôsobenia prispel David Tang k pozoruhodnému úspechu spoločnosti Huawei na domácom čínskom trhu aj v zahraničí.