Eiffage v ďalšom probléme. Pre dlh v Poprade

Pred rokom sa zachránili, teraz im hrozí krach zase. Stavebná spoločnosť Eiffage Construction podľa veriteľa dlhuje peniaze projektu LBG palác Poprad. Preto jej hrozí konkurz

Pred rokom sa zachránili, teraz im hrozí krach zase. Stavebná spoločnosť Eiffage Construction podľa veriteľa dlhuje peniaze projektu LBG palác Poprad. Preto jej hrozí konkurz.

Len pred rokom pritom firma čelila snahe poslať ju do konkurzu zo strany veriteľa Dopravné staviteľstvo Bardejov. Po dvoch mesiacoch vtedy súd návrh na konkurz zamietol a konkurzné konanie zastavil.

Aktuálne problémy firmy začali na súde v apríli, kedy podal LBG palác Poprad konkurzný návrh. Teraz chce Okresný súd Bratislava I. vypočuť predstaviteľov Eiffage Construction Slovenská republika 5.9.2016.

Stavebná spoločnosť Eiffage Construction podľa veriteľa dlhuje peniaze projektu LBG palác Poprad

 

Spoločnosť dodávala pre developerský bytovo domový projekt Palace Hill, ktorý LBG palác Poprad stavia v podtatranskom meste stavebné práce. Projekt má ponúknuť 44 bytov a 3 nebytové priestory.

Eiffage pracovala aj pre iné zaujímavé projekty ako kanalizácia v mestskej časti Košice – Krásna, kaštieľ v Snine, či výstavba komplexu Eurovea a Perla Ružinova v Bratislave.

Čítajte aj:

Váhostav sľubuje vyplatiť celý dlh. Nad rámec zákona sa mu však ísť nechce

Ďalšia stavebná firma má problémy. Zvolenský Unios chránia súdy

--

Firma s francúzskymi majiteľmi mala v minulosti ročné tržby viac ako 20 miliónov eur. V roku 2013 však prehĺbila stratu o 1614 percent. Napriek vysokým tržbám vyrobila takmer 200 tisícovú stratu. Po minuloročnom vysporiadaní dlhov utržila za vlaňajšok zase pekných takmer 24 miliónov eur a vyrobila aj zisk. Pre firmu pracuje zhruba sto ľudí.

Za projektom LBG palác Poprad stojí investičná firma Luka & Bramer Group. Tá zároveň pripravuje a realizuje projekty pre cudzích klientov. Stála za regionálnym príchodom spoločnosti Pohotovosť, pripravuje aj stavbu športovej haly Ľubomíra Višňovského v bratislavskej Rači.

 

 

Redakcia