Ozdravenie Podolákovho Steel Transu riadi banka

Prepravná spoločnosť Steel Trans Blažeja Podoláka musí pri každom kroku firmy infomovať Tatra Banku. Tá je predsedom veriteľského výboru firmy

Prepravná spoločnosť Steel Trans Blažeja Podoláka musí pri každom kroku firmy infomovať Tatra Banku. Tá je predsedom veriteľského výboru firmy.

Rozhodlo o tom zasadnutie veriteľského výboru, ktoré sa v Košiciach konalo minulý týždeň. O osude zadĺženej firmy rozhodujú okrem Tatra Banky aj veritelia BPT LEASING a OTP Banka Slovensko.

Do konkurzu chcel Steel Trans poslať v decembri minulého roka veriteľ Vocal Classis. Súd v januári konkurz prerušil a schválil reštrukturalizáciu.

Prepravná spoločnosť Steel Trans Blažeja Podoláka musí pri každom kroku firmy infomovať Tatra Banku

 

Firma dlhuje veriteľom zhruba 8 miliónov eur. Okrem iného aj Všeobecnej zdravotnej poisťovni - 150 640 eur, Sociálnej poisťovni - 617 000 eur a 691 000 eur daňovému úradu.

Ako generálny partner už firma ovplyvnila aj košický futbalový klub. Ten napriek šiestej priečke v najvyššej súťaži v predminulej sezóne musel pre dlhy Blažeja Podoláka putovať do druhej ligy.

Čítajte aj:

Podolák má problémy. Steel Transu hrozí krach

--

Firma Steel Trans vznikla v roku 1993, kedy sa začala špecializovať na špedičnú a zasielateľskú činnosť. Vďaka Východoslovenským železiarňam začala prepravovať ocel. Vybudovala vozový park s viac ako 200 kamiónmi. K preprave oceľových konštrukcií postupne pribudol aj transport pre automobilový priemysel.

Do problémov sa dostala už aj v minulosti. V roku 2010 žiadala Steel Trans o vstup do reštrukturalizácie. Proces ozdravenia jej bol vtedy taktiež schválený.

 

 

Red