Leyard naberie v Prešove sto ľudí

Spoločnosť Leyard Europe rozšíri výrobnú kapacitu v prešovskom priemyselnom parku Záborské a naberie sto ľudí. Plánovanú produkciu LED obrazoviek zdvojnásobí

Spoločnosť Leyard Europe rozšíri výrobnú kapacitu v prešovskom priemyselnom parku Záborské a naberie sto ľudí. Plánovanú produkciu LED obrazoviek zdvojnásobí.

Európska pobočka čínskej firmy Leyard Shenzhen Opto Electronics už v minulosti ohlásila stavbu výrobnej haly spojenú s náborom 50 zamestnancov. Aktuálne však zámer rozširuje a ohlasuje plánovaný nábor až 101 pracovníkov.

Spoločnosť Leyard Europe rozšíri výrobnú kapacitu v prešovskom priemyselnom parku Záborské a naberie sto ľudí

 

„Spoločnosť v súčasnosti realizuje I. etapu výstavby výrobného závodu na výrobou svetelných multimediálnych systémov v priemyselnom parku Záborské. Ukončenie výstavby je naplánované na druhý polrok 2016,“ uvádza investor v dokumentácii postúpenej k posudzovaniu vplyvov na životné prostredie.

Prvá etapa výstavby počíta s výrobným závodom, ktorý pozostáva z administratívnej budovy, showroomu a samotnej výrobnej haly. Vzhľadom na narastajúci dopyt na trhu sa však firma rozhodla pridať k plánu aj druhú etapu.

Čítajte aj:

Prysmian otvorí na Slovensku novú továreň. Investuje desiatky miliónov

--

„Dobudovanie výrobného závodu dovolí navrhovateľovi sústrediť všetky aktivity spoločnosti do jedného centra a zabezpečí tým optimálne prepojenie výroby, montáže a obchodu s logistikou ariadením spoločnosti. Účelom predloženého zámeru je výstavba a prevádzka výrobno-skladovej haly na výrobu multimediálnych systémov,“ uvádza Leyard.

Celková zastavaná plocha výrobno - skladovej haly pri II. etape predstavuje spolu približne 5 130 m2. Priemyselný park sa nachádza v severozápadnom cípe katastra obce Záborské. Celková cena za pozemok je 290-tisíc eur. Mesto Prešov získa od Číňanov 191-tisíc eur. Podľa zmluvy má vybudovať aj elektrickú a telekomunikačnú prípojku k trafostanici s hodnotou 99-tisíc eur.

 

 

Red