Vláda sľubuje pomoc obci Dvorianky. Dočasne spomalí rýchlosť

Absolútne vyriešenie situácie do roku 2023 a spomalenie premávky v obci čo najskôr. To sú sľuby ministerstva dopravy pre obec Dvorianky

Absolútne vyriešenie situácie do roku 2023 a spomalenie premávky v obci čo najskôr. To sú sľuby ministerstva dopravy pre obec Dvorianky.

Tá sa už sedem rokov sťažuje na neúnosnú situáciu, kedy cez jej územe prechádzajú veľkou rýchlosťou nákladné autá, ktoré pri absencii diaľnice nemajú inú alternatívu ako zo severu cestovať smerom na juh.  

„Ministerstvo dopravy sa riešením situácie v obci Dvorianky zaoberá už dlhodobo. Definitívnym vyriešením podnetu nadmerného hluku je výstavba obchvatu, ktorý sa má realizovať v termíne do roku 2023,“ konštatuje komunikačný odbor ministerstva dopravy.

Situáciu rieši aj Útvar vedúceho hygienika, ktorý pre neriešnie situácie ohľadom vysokého hluku a znečistenia ovzdušia v Dvoriankach opakovane udelil Slovenskej správe ciest pokuty. „Útvar vedúceho hygienika rezortu však na zlepšenie hlukovej situácie v obci uložil Slovenskej správe ciest ďalšie čiastkové opatrenia na dodržiavanie povolenej rýchlosti na danom úseku cesty I/79, čo je jedným z hlavných dôvodov nadmernej hlučnosti v obci.

Čítajte aj: 

Vláda chce regulovať internetové stávkové kancelárie

Kotleba neuspel s trestným oznámením na Post Bellum

Vláda podporí startupy. Chystá dotácie pre nové projekty

--

Ide o doplnkové protihlukové opatrenie – vybudovanie ďalšieho nového prvku spomalenia dopravy- cestného ostrovčeka na ceste I/79 pred vstupom do obce Dvorianky,“ popisuje aktuálne opatrenia ministerstvo dopravy.

Slovenská správa ciest má zároveň povinnosť pravidelne informovať Útvar vedúceho hygienika o plnení  termínov stanovených v súvislosti s realizáciou uložených opatrení.