Legendárny koncert na víkend: Nestarnúci raveri Prodigy

Málokto sa zaslúžil o popularizáciu elektronickej hudby viac ako oni. Napriek extravagantnému hudobnému štýlu, vizáži a pokročilému veku sú dodnes Prodigy synonymom dobrej párty

Málokto sa zaslúžil o popularizáciu elektronickej hudby viac ako oni. Napriek extravagantnému hudobnému štýlu, vizáži a pokročilému veku  sú dodnes Prodigy synonymom dobrej párty.

The Prodigy je anglická hudobná skupina hrajúca elektronickú tanečnú hudbu, ktorú založil Liam Howlett v Braintree, v Essexe v roku 1990. Spoločne s Fatboy Slimom, The Chemical Brothers, The Crystal Method a inými skupinami sa stali členovia The Prodigy priekopníkmi žánru, ktorý dosiahol najväčšiu popularitu v rokoch 1990 až 2000. Skupina predala celosvetovo viac ako 25 miliónov nahrávok.

Skupina tiež vyhrala množstvo ocenení, vrátane dvoch cien Brit Award v kategórii Best British Dance Act, troch cien MTV Video Music Awards, dvoch cien Kerrang! Awards, piatich cien MTV Europe Music Awards a dvakrát bola nominovaná na cenu Grammy.

Pozrite si aj:

Legendárny koncert na víkend: Dvojča Deep Purple White Snake

Legendárny koncert na víkend: Biblia každého južana Lynyrd Skynyrd

Legendárny koncert na víkend: Hardrocková Deep Purple

--

The Prodigy počas svojej existencie prešla žánrami rave, hardcore techno, electro-industrial a breakbeat v začiatkoch 90-tych rokov, až po elektronický rock s punkovými vokálnymi prvkami v neskoršej tvorbe. Súčasní členovia sú Liam Howlett (skladateľ / klávesy), Keith Flint (tanečník / spevák) a Maxim Reality (MC / spevák). Leeroy Thornhill (tanečník / veľmi príležitostné živé klávesy) bol členom kapely v rokoch 1990 až 2000, takisto ako tanečnica / speváčka „Sharky“, ktorá opustila kapelu v skorom období. The Prodigy sa objavili v undergroundovej rave scéne začiatkom roku 1990 a od tej doby dosiahli nesmienej popularity a celosvetovej známosti. Ich najznámejšie skladby sú „Charly“, „Out of Space“, „ No Good (Start the Dance)“, „Voodoo People“, „Poison“, „Firestarter“, „Smack My Bitch Up“, „Breathe“, „Omen“, „Warrior’s Dance“, „Invaders Must Die“. (wikipedia)