Legendárny koncert na víkend: Továreň na hity? Manic Street Preachers

Waleská kapela Manic Street Preachers prešla punkovými, sociálne rockovými aj melancholickými obdobiami. Pozrite si ich sviatok

Waleská kapela Manic Street Preachers prešla punkovými obdobiami, sociálnym odporom kedy koncertovala na Kube a kritizovala USA i melancholickým skladaním po tom, čo záhadne zmizol jeden z jej členov.

Na scéne sú už neuveriteľných takmer 30 rokov. Svetu priniesli desiatky hitov a skvelé texty plné vážneho odkazu. Za legendárny koncert na víkend sme vybrali ich tohtoročné vystúpenie z pre nich snáď najtypickejšieho miesta – hradu v hrdom meste Cardiff:

Manic Street Preachers je waleská rocková skupina, ktorá bola založená roku 1986 a jej súčasnú zostavu tvoria gitarista a spevák James Dean Bradfield, basgitarista a textár Nicholas Allen "Wire" Jones a bubeník Sean Anthony Moore.

--

Pozrite si aj:

Legendárny koncert na víkend: Revolúcia s gitarou v ruke? RATM

Legendárny koncert na víkend: Poznáte žijúcu Nirvanu?

--

Do roku 1995 bol súčasťou kapely tiež Richard James Edwards. 1. februára 1995, po vydaní najponurejšej dosky The Holy Bible, sebadeštruktívny "Richey" záhadne zmizol a dodnes nie je známe, kde sa nachádza a či je ešte nažive. Zvyšná trojica potom vydala melancholické album Everything Must Go a získala s ním dve Brit Awards za najlepší album a kapelu. To isté si kapela zopakovala s nasledujúcim albumom This Is My Truth Tell Me Yours, vplyvný hudobný časopis Q kapelu medzitým v roku 1998 zvolil Najlepšou súčasnou kapelou na svete. Následné album Know Your Enemy sa opäť nieslo v ranom punkovom a sociálne angažovanom duchu, kapela ho koncertne predstavila v kubánskej Havane. Opätovné nostalgické a elegické upokojenie priniesla doska Lifeblood, na ktorej sa MSP čiastočne odklonili od gitarového zvuku. Album Send Away the Tigers vrátilo Manics ku štadiónovému hymnickému rocku druhej polovice 90. rokov a duet so speváčkou Ninou Persson z kapely The Cardigans priniesol kapele ocenenie Q Awards za najlepšiu pieseň roka 2007. (wikipedia.org)

 

 Vaše tipy na legendárne koncerty posielajte na marketing@biztweet.eu