Jiří Pisařík pre biztweet: S Krúpom jednáme, máme spoločný problém

Obchod s Bártom bol veľkou chybou a ponaučením. S Krúpom rokujeme a Bárta je spoločným problémom. Jiří Pisařík z Bohemia Energy pre biztweet

Obchod s Tomášom Bártom bol veľkou chybou a ponaučením. S Pavlom Krúpom rokujeme a Bárta je pre všetkých spoločným problémom. Jiří Písařík, spolumajiteľ Bohemia Energy v rozhovore pre biztweet.

Biztweet: Opakovane sa medzi energetickými odborníkmi objavujú zaručené informácie o tom, že Bohemia Energy predáva minimálne časť podniku. Ako to teda je a čím si informácie vysvetľujete?

Jiří Písařík: Na energetickom trhu panuje tvrdý konkurenčný boj a cieľom týchto klebiet je poškodenie mena našej spoločnosti.

Biztweet: Neplatí na každom šplechu pravdy trochu - nejednal ste v posledných mesiacoch s akýmkoľvek záujemcom?

Jiří Písařík: S nikým som na danú tému nerokoval. Bohemia Energy nie je na predaj.

Biztweet: Čo váš spor s finančníkom Pavlom Krúpom z Arcy Capital. Už ste spory urovnali?

Jiří Písařík: Rokujeme, v túto chvíľu viac oznámiť nemôžem.

Páčia sa Vám články biztweet.eu? Potrebuje Vašu pomoc, podporte ho

Biztweet: Krúpa si nárokoval 10 percent vo firme na základe skoršieho údajného práva Tomáša Bártu. Ten mal nárok získať za to, že jeho firma EMTC splnila vopred dohodnuté podmienky. Ako to teda je, Bárta si nárok vymyslel? A Krúpa nedostane nič?

Jiří Písařík: Tomáš Bárta najprv porušil dohodu s nami a podľa p. Krúpu porušil následne aj dohodu s ním. Tomáš Bárta nikdy nebol a nie je vlastníkom podielu v Bohemia Energy a ani naň nemá právo. Rokovania Tomáša Bártu nechcem hodnotiť, ale pravidelne ma kontaktujú jeho nervózni veritelia. Síce neviem, ako by som im mohol byť nápomocný, ale povedal by som, že všetci v tejto chvíli máme rovnaký problém - márne sľuby Tomáša Bártu. My sme si na túto situáciu zvykli a veríme, že ju súdy vyrieši. Máme si nabudúce lepšie vyberať obchodných partnerov - je to pre nás veľké ponaučenie.

--

Čítajte tiež:

Poľský minister: Babiš je našim nejvážnějším konkurentom

Marián Goga: Závislosť od štátnych zákaziek bol skutočne jeden z najväčších problémov

Jaroslav Kuracina pre biztweet: Pre vládu som verejný nepriateľ

--

Biztweet: Ovplyvnili spory fungovanie vašu spoločnosti?

Jiří Písařík: Táto záležitosť v žiadnom prípade nemá vplyv na fungovanie spoločnosti. Bohemia Energy.

 

Celý rozhovor čítajte na biztweet.cz