O čom sa hovorí: Číňania chcú do TMR

Spájanie finančnej skupiny J&T Finance Group s čínskym investorom naberá na obrátkach. CEFC chce do TMR a hotelu v Bratislave

Čínska CEFC, ktorá po spoločnej návšteve českého prezidenta Miloša Zemana a finančníkov z východnej Európy vstúpila do J&T Finance Group, rozširuje slovenské aktíva. Podľa informácií biztweet.eu práve rokuje o prevzatí istého majetkového podielu v spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR).  

Hovorkyňa TMR Zuzana Fabiánová správu nepotvrdila. Žiadala, aby sme v článku uviedli doslovne "CEFC nevstupuje majetkovo do TMR".

TMR prevádzkuje na Slovensku najväčšie lyžiarske strediská vo Vysokých a Nízkych Tatrách, najväčší slovenský akvapark a podiel drží aj v prevádzkovateľovi najväčšieho českého skiareálu v Špindlerovom Mlyne. Ten má spolu so skupinou Snowhill prenajatý na 20 rokov. Akcie TMR sa obchodujú na burzách v Prahe, Bratislave a vo Varšave.

Podľa informácií biztweet.eu nemá byť TMR jediným čínskym úlovkom pod Tatrami. Od finančných žralokov by vraj CEFC vo svojich rukách videla rada aj bratislavský hotel. Podľa najnovších informácií je v hre aj Crown Plaza.

Čínskej investičnej skupine CEFC zachutil biznis v strednej Európe. Po spojení s finančnými žralokmi J&T Finance Group oznámila čínska strana české investície vo výške 19 miliárd korún. Čo sa týka J&T, J&T Finance Group podpísala zmluvu s Číňanmi, ktorých ňou podľa prvých správ oprávnila k ovládnutiu až tretiny aktív celého finančníckeho molochu. Ako nás však upozornila hovorkyňa J&T Linda Gáliková, CEFC zatiaľ vlastní 5 percent finančnej skupiny. "Získanie 5 percent bolo podmienkou k ďalším možným rokovaniam," vysvetľuje Gáliková. 

 

Poznámka k článku: správa je kuloárna a nepotvrdená

Fotozroj:tmr.sk